17:00h – Vine a la VISITA GUIADA: Itinerari del Sabadell Medieval, i conèixer sobre el terreny la història de la Vila.

Cal Inscripció prèvia al Museu d’Història de Sabadell (93.727.85.55)

17:00h – 20:00h Exposició i exhibició d’escuts i armes. Vols saber com eren els escuts i les armes que es van fer servir per les baralles i esbatussades que tenien les famílies dels Togores i els Requesens? Podràs veure-les al costat de la “Plaça del Poble”. A càrrec de grup de recreació històrica “Gesta Regnorum

17:00h - 21:00h Vine a divertir-te amb els Jocs gegants de fusta. Al carrer Escola Industrial, davant del Museu del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

17:00h – 20:00h Recreació de la vida en un campament medieval. A càrrec de LEGADO DEL NORTE. Podreu trobar el seu campament a la pl. del Pi-Pi. Vine a conèixer-los mentre recreen la vida a un campament medieval. També els podreu trobar pel mercat durant les seves “guàrdies” de la Vila.

17:15h Mostra dels Balls de la Sèquia de Manresa a càrrec de L'Esbart i els Sefardis (Grup de Teatre) del Casal cultural Dansaires Manresans. A la “Pl. del Poble”

18:00h Concerts Itinerants de Cant Coral. Vine a escoltar diferents peces del llibre vermell de Montserrat. A càrrec de la Coral d’Òmnium Cultural de Sabadell.

18:00h Cercaviles musicals arreu del Mercat, a càrrec de Taraska. No podeu marxar del mercat sense haver-les vist, esteu atents! Inici de l’espectacle a la “Plaça del Poble” i aniran fent el seu espectacle itinerant per tot el recinte de Medievàlia.

18:00h Espectacle de malabars. A càrrec de la companyia Malaboig. No hi ha hom que no quedi captivat pels seus jocs de mans! Màgia, malabars, ganivets, foc... Us hi podreu resistir? Inici de l’espectacle a la “Plaça del Poble” i aniran fent el seu espectacle itinerant per tot el recinte de Medievàlia Sabadell.

18:00h Combats de recreació. Retrocedirem en el temps per reviure els grans conflictes entre les famílies Requesens i Togores. Hi haurà combats de recreació i aprendrem sobre com eren realment les lluites a l’època! Veniu amb nosaltres a gaudir de la recreació històrica en viu i les lluites al més pur estil medieval. A més de veure els enfrontaments podràs escoltar una breu explicació de l’armament i fer-te fotos amb els guerrers! A càrrec de grup de recreació històrica “Gesta Regnorum”, a la “Plaça del Poble”.

18:00h Cercavila Versada a càrrec del Ball de Diables de Sabadell. Busca’ls per la fira, tenen moltes coses que explicar-vos!!

18:30h Demostració de lluïtes Vikingues. A càrrec del grup Grænn Skógur, Recreación Vikinga. A la pl. del Gas, amb la col·laboració de la Wild TETE.

19:00h Espectacle infantil de Conta – Contes i Música on podran conèixer i participar amb diferents instruments de l’època. A càrrec dels BUFANÚVOLS. A la “Pl. del Poble”.

20:00h Ball de Sant Miquel i els Diables. Versots a càrrec de Ball de Diables de Sabadell. A la “Pl. del Poble”. No us deixaran indiferents, vine a escoltar tot el que us han d’explicar!!

20:30h Espectacle i taller de Danses de l’Índia a càrrec del Centre Asana. De ben segur que us agradaran aquestes danses exòtiques portades directament de les terres més llunyanes. Gaudeix de l’espectacle i participa en els seus tallers tot ballant amb nosaltres. Tot això a la “Plaça del Poble”.

21:15h Processó de torxes. Amb la col·laboració del Ball de Diables de Sabadell.

22:15h Ball - Concert de música tradicional Catalana. Vine a participar amb moltes ganes de ballar i passar-ho bé! A càrrec de Corrandes són Corrandes.

10:00h - 22:00h Tasta la RATAFIA de Medievàlia Sabadell (al punt d’informació). Fins exhaurir existències. També podreu comprar l’ampolla exclusiva de la Fira.

10:00h - 20:00h L’ofici de vitraller i de luthier, al Taller de l’Art del Vitrall (c. Sant Feliu, cantonada St.Quirze). Demostracions regulars en grup de la construcció d’un vitrall, a càrrec de Joan Serra, Mestre Vitraller, i un petit concert amb instruments d’època construïts i tocats per Martí Romero, Mestre Luthier.

10:30h - 14:00h Vine a divertir-te amb els Jocs gegants de fusta. Al carrer Escola Industrial, davant del Museu del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

10:30h - 20:00h Demostració d’oficis. Demostracions regulars de les recreacions dels següents oficis: Forjador, Teixidora, Joier, Fustera, Pelleter, Texidora de palma (taller per aprendre i conèixer l’ofici).

11:00h Ball d’espases de Barberà del Vallès. Cerca a la fira els diferents espectacles que realitzaran.

11:00h Encesa de la Torxa i Passeig inaugural d'autoritats per Medievàlia Sabadell. A la plaça del poble.

A continuació hi haurà una Mostra dels Balls de la Sèquia de Manresa a càrrec de L'Esbart i els Sefardis (Grup de Teatre) del Casal cultural Dansaires Manresans. Durant tot el dia ens acompanyaran i els podreu trobar realitzant interaccions i balls en diferents punts de la fira de manera itinerant.

11:00h – 14:00h Cercavila de Glosa Medieval arreu del Mercat, a càrrec del grup Corrandes són Corrandes.

11:00h – 14:00h Recreació de la vida en un campament medieval. A càrrec de LEGADO DEL NORTE. Podreu trobar el seu campament a la pl. del Pi-Pi. Vine a conèixer-los mentre recreen la vida a un campament medieval. També els podreu trobar pel mercat durant les seves “guàrdies” de la Vila.

11:00h Espectacle de malabars. A càrrec de la companyia Malaboig. No hi ha hom que no quedi captivat pels seus jocs de mans! Màgia, malabars, ganivets, foc... Us hi podreu resistir? Inici de l’espectacle a la “Plaça del Poble” i aniran fent el seu espectacle itinerant per tot el recinte de Medievàlia Sabadell.

11:00h Cercaviles musicals arreu del Mercat, a càrrec de Taraska. No podeu marxar del mercat sense haver-les vist, esteu atents! Inici de l’espectacle a la “Plaça del Poble” i aniran fent el seu espectacle itinerant per tot el recinte de Medievàlia.

11:30h Demostració de lluïtes Vikingues. A càrrec del grup Grænn Skógur, Recreación Vikinga. A la pl. del Gas, amb la col·laboració de la Wild TETE

12:30h Combats de recreació. Retrocedirem en el temps per reviure els grans conflictes entre les famílies Requesens i Togores. Hi haurà combats de recreació i aprendrem sobre com eren realment les lluites a l’època! Veniu amb nosaltres a gaudir de la recreació històrica en viu i les lluites al més pur estil medieval. A més de veure els enfrontaments podràs escoltar una breu explicació de l’armament i fer-te fotos amb els guerrers! A càrrec de grup de recreació històrica “Gesta Regnorum”, a la “Plaça del Poble”.

13:00h Degustació medieval “un mos de raoles de senglar” a càrrec d’Amics de Medievàlia Sabadell. Al costat de la parada d’informació. Fins esgotar existències! Amb la col·laboració de l'ESCLAT i Vidal Papers.

Dissabte, 20 de maig

brown wooden stick on brown wooden box
brown wooden stick on brown wooden box

PROGRAMA MEDIEVÀLIA 2023